Bedrijfsruimte Advies

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

 

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren
Woning Taxeren
  U bent hier > Home > Woning laten taxeren?  

Woning laten taxeren?

Het vak van taxateur is zeer specialistisch werk

Een taxatie houdt in de meeste gevallen in dat een nieuwe stap in uw leven wordt gezet. Er zijn vele soorten woningtaxaties, maar hieronder treft u de meest voorkomende redenen aan waarom particulieren een woning laten taxeren.

Een taxatie heeft als doel om de waarde van een onroerende zaak inzichtelijk te maken. Taxatie of taxeren is een ander woord voor waardebepaling. Maar wat is de waarde van uw woning?

Iedereen kanzijn of haar woning naar eigen inzicht taxeren, maar dat zal in de meeste situaties niet heel betrouwbaar zijn. Een leek beschikt namelijk niet over de benodigde marktkennis, markt-gegevens en ervaring. Voor een gefundeerde en betrouwbare taxatie zijn deze factoren onmisbaar. Betrouwbaar een woning laten taxeren is zeer belangrijk. Zo wordt het veelal gebruikt bij belangrijke financiële beslissingen in iemands leven.

Een ervaren taxateur met veel kennis van de lokale markt weet wat de behoeftes zijn en kent de lokale woningsituatie door en door. Hij of zij weet wat er speelt. Een lidmaatschap van de NVM houdt in dat de taxateur voortdurend wordt bijgeschoold.

> Hypotheek - Woning taxeren

In de meeste gevallen heeft u bij het afsluiten of bij het oversluiten van een hypotheek een taxatierapport nodig. De taxatie van de woning is de waardebepaling.

> Taxeren voor aankoop woning

Het taxatierapport kunt u gebruiken voor de onderhandeling en later voor de financiering. Als aankopende partij kan u aan de hand van het taxatierapport eenvoudig bepalen hoeveel de woning waard is. Dit helpt om een vraagprijs vast te stellen richting de verkoper.

> Taxeren voor verkoop woning

Wanneer u besluit om uw woning zelf te verkopen, kan het interessant zijn om een taxatie te laten verrichten. Met de resultaten van de taxatie kunt u uw vraagprijs bepalen. De taxatie is noodzakelijk bij het verkopen van een woning.

> Woning laten taxeren als gevolg echtscheiding

Wanneer bij echtscheiding één van de partners de woning wil kopen is in veel gevallen een taxatie nodig.

> Onjuiste WOZ-taxatie; opnieuw taxeren

Indien u van mening bent dat uw pand in het kader van de Wet WOZ te hoog is getaxeerd, dan kunt u een contrataxatie laten verrichten.

 

--------------------------------------------

Taxatiekosten zijn aftrekbaar! De kosten die gemaakt zijn voor een taxatie zijn aftrekbaar van de belasting, voorzover de hypotheek een eigenwoningschuld (box 1-lening) is.
 
     
Niet gevonden waar u naar op zoek was? Zoek het hier >
Google