Huren

 

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren
Bedrijfsruimte Advies
  U bent hier > Home > Algemene huurregels  

Iets huren?

Zonder er over na te denken gaat u op een zaterdagmorgen naar het verhuurbedrijf in de buurt om een steiger, verhuiswagen of een video the huren. Of misschien huurt u wel ergens grond of een loods?

Volgens de wet is een huurovereenkomst een overeenkomst waarbij de ene partij, de verhuurder, gedurende een bepaalde tijd het genot van een bepaalde zaak aan de andere partij, de huurder, verschaft tegen betaling met een afgesproken prijs.

Weet wel, dat het hier om een gewone huurovereenkomst gaat en niet om een huurcontract voor woonruimte of bedrijfsruimte. Deze worden tot in detail uitgelegd bij Huurrecht woonruimte en Huurrecht bedrijfsruimte.

Het huren en verhuren van zaken

Er ontstaan twee verbintenissen, waarvan beide partijen, huurder en verhuurder, over en weer schuldenaar en schuldeiser zijn. Een huurovereenkomst is dus wederkerig, want de huurder zal een prijs moeten betalen voor zijn genot van de zaak.

Wordt er geen tegenprestatie in de vorm van een huurprijs voor het genot van een bepaalde zaak bedongen, dan is er geen sprake van een huurovereenkomst, maar van een overeenkomst van bruikleen. Bruikleen is een overeenkomst waarbij geen tegenprestatie bedongen wordt, maar wel een genot wordt verschaft. Normaal heet dit gewoon lenen.

De belangrijkste verplichting van een verhuurder is het verschaffen van een genot van een zaak. Dit kan alles zijn, bijvoorbeeld goederen zoal een auto, een video of zelfs een onroerende zaak. Ook vermogensrechten kunnen verhuurd worden.

Het Burgelijk Wetboek heeft de huur en verhuur van woonruimte, bedrijfsruimte en andere onroerende zaken verschillend ingedeeld. U wilt weten wat de rechten en plichten zijn op het gebied van huurrecht? Wij raden u aan om een boek over huurrecht bedrijfsruimte te bestellen. Bijvoorbeeld het boek van Mr. G.M. Kerpestein "Huurrecht Bedrijfsruimte" met alle bepalingen en de meest recente rechtspraak. Bestel dit Huurrecht Boek >

Hier in de Algemene Huurregels gaan wij verder in op hoe een huurovereenkomst tot stand komt, wat de plichten zijn van de huurder en verhuurder, hoe u een huurovereenkomst kunt beëindigen en de bescherming 'koop breekt geen huur'.

WoningHuur-Bedrijfsruimte.nl - Specialisten in Huurrecht.

 
 

 

Voor een overzicht van Huurwoningen/Bedrijfsruimte Klik Hier >>  

 

Huurrecht / Jurisprudentie 1957/2005 / druk 2
Huurrecht / Jurisprudentie 1957/2005 / druk 2.

Bestel nu bij Bol.com voor slechts € 20,00

 

 

 

 

     
Niet gevonden waar u naar op zoek was? Zoek het hier >
Google