Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren

Bedrijfsruimte Advies
  U bent hier > Home > Eigen bedrijf starten  

 

 

Eigen bedrijf starten

Welke zaken dienen er geregeld te worden voordat het bedrijf gestart wordt?

Start je met een ondernemingsplan?

 

Door het plan zelf te schrijven worden de ideën beter dacht en doorgedacht. Dit is goed voor de ondernemer en ook voor de partijen die overtuigd dienen te worden. Bijvoorbeeld voor een bedrijfslening.

Een plan door iemand anders laten maken is af te raden. Dit maakt het namelijk niet makkelijk om de plannen uit te leggen. Ondernemers dienen zelf hun plan te kunnen verdedigen.

Het ondernemingsplan kan gebruikt voor de aanvraag van een bedrijfsfinanciering.

Belangrijke behandelpunten zijn: achtergrond (opleiding en ervaring), bedrijfsformule, vestigingsplaats, marktsituatie, concurrentiepositie en met name de financiële onderbouwing.

Voor het opzetten van uw eigen onderneming is het verstandig vooraf een stappenplan op te zetten. Zomaar beginnen met een fantastisch idee zonder verder na te denken kan u namelijk onnodig in de problemen brengen. Daarnaast kunt u advies en hulp krijgen om uw onderneming te starten bij verschillende instanties. Het oprichten van een onderneming is in eerste instantie een stappenproces, maar daarna moet u vol aan de bak. U moet immers in uw eigen inkomen voorzien. Kijk daarom welke ondernemerscursussen er zijn.

> RELEVANTE ARTIKELEN:

De voor- en nadelen van het ondernemerschap:

Voordelen:

 • Meer vrijheid en flexibiliteit.
 • Aanzienlijke fiscale voordelen (zelfstandigenaftrek en mkb-winstvrijstelling).
 • Geen verplichte verzekering tegen ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.
 • Mogelijkheid zelf te beslissen hoe te sparen voor de oude dag.
 • Mogelijkheid voor een hoger inkomen.

Nadelen

 • Geen werk betekent geen inkomen.
 • Verzekering tegen ziekte of arbeidsongeschiktheid vaak duur.
 • Geen verzekering tegen werkloosheid.
 • Risico van aansprakelijkheid en claims.
 • Risico van niet betalende debiteuren.
 • Verkrijgen hypotheeklening is moeilijker.
 • Pensioenopbouw zelf regelen. Meer vrijheid en flexibiliteit.

Waarom inschrijven bij de KvK?

Wanneer is uw onderneming serieus genoeg om in te schrijven?

De kosten van inschrijving hangt af van uw gekozen rechtsvorm, maar dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Verder is het alleen wat papier werk. De KvK heeft een index met alle bedrijven. U kunt zich als bedrijf profileren en zakelijke inkopen doen. Verder is dit een zekerheid voor andere bedrijven, want ook andere bedrijven kunnen uw gegevens raadplegen. Bijvoorbeeld om te zoeken naar de bestuurder of gewoon om te controleren of uw bedrijfsnaam daadwerkelijk bestaat.

Maar welke rechtsvormen is geschikt voor mij?

De website van de kvk heeft een volledig overzicht van alle rechtsvormen. De meest voorkomende rechtsvorm is de eenmanszaak. Een andere mogelijkheid is de Vennootschap onder Firma (VOF) voor bedrijven die bestaan uit meerdere personen. Deze twee rechtsvormen hebben geen rechtspersoonlijkheid en zijn makkelijk op te richten. De oprichters van de VOF en eenmanszaak blijven zelf verantwoordelijk en aansprakelijk. Vele Midden- en Kleinbedrijven en detailhandelzaken starten met deze rechtsvorm.

Ook wordt veel gestart als freelancer of Zelfstandigen Zonder Personeel (zzp-er). Deze termen benadrukken dat de ondernemer in zijn eentje werkt. Het wordt ook vaak gebruikt voor kleinschalige activeiten. Het kan zelfs heel erg goed gaan als er veel werk aanbod is. Ons advies is, dat u in betere tijden geld spaart, uw prive uitgaven laag houdt en zorg draagt als het even niet meer zo lekker draait. Dus pas op!

De rechtspersonen zoals de BV (Besloten Vennootschap) en de NV (Naamloze Vennootschap) zijn er ook nog. Rechtspersoonlijkheid betekent dat deze rechtsvormen een zelfstandige wettelijke status hebben. Een BV of NV kan op eigen naam contracten afsluiten, activiteiten verrichten en zelf eigenaar zijn. De eigenaar van de BV of NV heet groot aandeelhouder.

Starter Midden Kleinbedrijf Vestigingspunt

Als u start in het Midden Kleinbedrijf bijvoorbeeld in de detailhandel, dan is de vestigingsplaats voor uw bedrijf van essentieel belang. De bereikbaarheid, de uitstraling en ook de concentratie van andere detailhandelaren zijn zeer belangrijk. Kijk in het bedrijfsruimte aanbod >

Als startende ondernemer komt u in aanmerking voor speciale belastingregelingen. U moet zich bij de Belastingdienst opgeven als startend ondernemer. U krijgt dan o.a. een BTW-nummer dat u moet vermelden op de facturen. Voor meer informatie adviseren wij om de site van de Belastingdienst te raadplegen.

Ondernemer worden

Het aantal vrouwelijke ondernemers is sterk aan het groeien. Op hogere scholen wordt er veel meer aandacht gegeven aan het ondernemersschap. Tevens zijn er tal van kleine ondernemersregelingen die het mogelijk maken om zelfstandig te worden. Bijvoorbeeld uit de bijstand kunt een Bijzonder Bijstand Zelfstandigen (BBZ) krijgen.

Het is de vraag of u wel geschikt bent voor het ondernemerschap...

De ondernemende persoon vormt de basis van zijn bedrijf! Stel u zelf de volgende vragen....Heeft u wel het vakmanschap, doorzettingsvermogen, financieel inzicht en de commerciële vaardigheden? (Deze vormen namelijk het fundament voor uw onderneming) Heeft u een goed aansluitende bedrijfsformule? Kunt u met zelfvertrouwen en overtuigingskracht de markt benaderen?

 

Bestel hoe koop ik een bedrijf
Bestel hier >
"Hoe koop ik een bedrijf"

 

     
Niet gevonden waar u naar op zoek was zoek het Hier >
Google