Huurrecht Bedrijfsruimte

 

Woninghuur-bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren

Bedrijfsruimte Advies
Bestel dit Huurrecht boek > U bent hier > Home > Bedrijfsruimte Huren  

 

Bedrijfsruimte huren?

Vestigingslocatie van bedrijfsruimte

Een bedrijfsruimte huren is geen kant en klare zaak. Wilt u een bedrijf starten in de horeca of de detailhandel? Dan is de vestigingslocatie zeer belangrijk. Voor dienstverlening is een goede vestigingslocatie in de meeste gevallen minder van belang.

Zonder een aantrekkelijke vestigingslocatie bent u moeilijk te vinden voor potentiële klanten. Maar er zijn meer keuzefactoren om tot een geschikte locatie te komen. Zo kunt u bedrijfsruimte in Amsterdam huren, echter de gemiddelde huurprijs in Amsterdam is hoog.

Vestigingsfactoren voor horeca en detailhandel zijn onder andere; winkelend publiek, passantenstroom, doelgroepgebied, omgeving en bereikbaarheid.

Een bedrijfsruimte kopen is ook een mogelijkheid, maar ook dan blijven bovenstaande factoren essentieel bij de keuze van de juiste locatie. Sluit in geval van kopen wel een voordelige Bedrijfspandhypotheek af.

Op Bedrijfspand.com staan verschillende soorten bedrijfsruimten, winkelruimte en kantoorruimte aangeboden. Er dient eerst wel een zoekservice geactiveerd te worden.

Voordat u akkoord gaat met de koop van een winkel- of bedrijfsruimte, dan is het belangrijk eerst een Bouwkundig rapport aan te vragen. Controleer altijd de staat van het pand.

Btw in rekening brengen bij bedrijfsruimte verhuur?

Gaat u een bedrijfsruimte huren of verhuren? Dan heeft u te maken met bepaalde btw-regels. Huurders en verhuurders kunnen onderling afspraken maken hoe de btw over de huurprijs in rekening te brengen. Let op! Dit mag alleen als de huurder van de bedrijfsruimte de btw voor minimaal 90% als voorbelasting kan aftrekken.

Als de huurder en de verhuurder besluiten om de verhuur van de bedrijfsruimte belasten met btw, dan moet er in de huurovereenkomst het volgende opgenomen worden:

  • dat de huur belast is met btw;
  • vanaf welke datum de belaste huur ingaat;
  • een verklaring van u dat u de btw over de huur van het pand voor minimaal 90% kunt aftrekken als voorbelasting;
  • een omschrijving van het pand met de gegevens uit het kadaster;
  • de datum waarop uw boekjaar begint.

Vaak is het voordelig om de verhuur van het bedrijfsruimte toch te belasten met btw. Bedrijfsruimte verhuren of verkopen? De huurder en verhuurder kunnen hier samen voor kiezen. De belastingdienst heeft hier een speciale folder voor beschikbaar gesteld. Hier leest u meer over de gevolgen voor de huurder en verhuurder. (bron: belastingdienst) Download Folder >> De download kunt u alleen lezen met Acrobat Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe.

Voordeel met de belastingdienst?

Volgens de belastingdienst kunnen alle huisvestigingskosten worden afgetrokken van de bedrijfsopbrengsten. De kosten die de belastingdienst hier bedoeld kunnen bijvoorbeeld de huur; de energiekosten, verzekeringskosten, schoonmaakkosten en dergelijke zijn.

De investeringen om het bedrijfspand te verbouwen of in te richten, zoals inventaris en een verbouwingen aan het plafond komen terug als afschrijvingen in het exploitatieoverzicht.

   

 

 

     
Niet gevonden waar u naar op zoek was zoek het Hier >
Google