Woninghuur-bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren
 
  U bent hier > Home > Huurtoeslag aanvragen  

 

 

Vragen over huurtoeslag?

Hoeveel huurtoeslag kunt u krijgen?

Huurtoeslag kan oplopen tot wel € 300,- per maand. U kunt de huurtoeslag op uw eigen rekening laten storten, maar u kunt het ook laten storten op de rekening van de verhuurder. De verhuurder verrekent de huurtoeslag dan met de huur die u moet betalen. U betaalt dus minder huur. Als u dit wilt, moet u in uw aanvraag het rekeningnummer van uw verhuurder invullen. Vraag wel eerst aan uw verhuurder of hij deze mogelijkheid biedt.

Stap voor stap huurtoeslag

  • Binnen 8 weken na uw aanvraag krijgt u bericht over de hoogte van uw huurtoeslag, de 'voorschotbeschikking'. Vanaf dan krijgt u ook huurtoeslag.
  • U krijgt rond de 20e van de maand uw huurtoeslag voor de volgende maand.
  • Geeft u een wijziging door? Dan krijgt u een nieuwe voorschotbeschikking.
  • Aan het einde van het jaar krijgt u automatisch de voorschotbeschikking voor het volgende jaar. Opnieuw aanvragen is dus niet nodig.
  • In de loop van het volgende jaar krijgt u de definitieve berekening van de huurtoeslag van het voorgaande jaar, de 'beschikking definitieve berekening'.

Wilt u snel weten of u recht hebt op huurtoeslag? Hoeveel geld kunt u precies krijgen? Dit kunt u berekenen op www.toeslagen.nl.

De voorwaarden voor huurtoeslag

Voor de huurtoeslag moet uw huur lager zijn dan ongeveer € 630,- per maand. Bent u jonger dan 23? Dan ligt de grens bij ongeveer € 340,- per maand. Bovendien mag uw inkomen niet te hoog zijn. Niet hoger dan € 20.600,- per jaar als u alleen bent, of € 27.950,- als u samenwoont. Bent u ouder dan 65? Dan is het maximuminkomen € 18.525,- of € 24.625,-. Dit zijn de normen medio 2008. De precieze voorwaarden, de aanvraag en meer informatie vindt u op www.toeslagen.nl. Toeslagen.nl is de officiële website van de belastingdienst.

 

Huurtoeslag berekenen >

 

Vraag uw huurtoeslag op tijd aan, want het kan zo 8 tot 10 weken duren voordat u geld op uw rekening krijgt. Deze informatie komt van www.toeslagen.nl. Toeslagen.nl is de officiële website van de belastingdienst. Wij geven met name uitleg over uw huurrecht. Blader daarom gerust deze website door.

> GERELATEERDE ARTIKELEN:

 

 

Bedrijfsruimte Advies

 

     

Niet gevonden waar u naar op zoek was zoek het Hier >

Google