Huren

 

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren

Bedrijfsruimte Advies
  U bent hier > Home > Huur studentenkamers fors goedkoper  

 

Huur studentenkamers fors goedkoper

De huurprijs van studentenkamers is het afgelopen jaar met bijna 17 procent gedaald. Een studentenwoning via Kamernet.nl kostte in 2007 gemiddeld 14,57 euro per vierkante meter, tegen 16,99 euro per vierkante meter in 2006.

Dat blijkt uit een gepubliceerd onderzoek van Kamer.nl. De fikse daling komt volgens de studentenkamer bemiddelingswebsite mede doordat veel gemeenten de afgelopen jaren maatregelen hebben genomen om het grote tekort aan studentenwoningen terug te dringen. Ook klagen studenten steeds vaker met succes over te hoge huurprijzen.

Studentenkamers waren in 2007 het duurst in Alkmaar. Huurders betaalden daar gemiddeld 18,07 euro per vierkante meter. Utrecht staat met 17,12 euro op nummer twee, Leiden komt met 16,70 euro op een derde plek.

Het duurste onderkomen dat Kamer.nl dit jaar tegenkwam, stond in Alphen aan den Rijn. Aan deze studentenkamer van minder dan 4 vierkante meter hing een prijskaartje van maar liefst 300 euro per maand. Het goedkoopste appartement bevond zich in Helmond. De huurder van deze anti-kraakwoning van 95 vierkante meter telde daar slechts 50 euro per maand voor neer.
bron: wonen.blogo.nl

Je kunt je op Kamernet.nl gratis laten inschrijven waarmee je een overzicht krijgt van meer dan 70.000 kamers. Als je student bent dan is het middel om snel aan een kamer te komen.

Gerelateerde artikelen:

 
   

Niet gevonden waar u naar op zoek was zoek het Hier >

Google
 

Juridisch.opzijnbest.nl