Huren

 

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren

Bedrijfsruimte Advies
  U bent hier > Home > Huurrecht woonruimte > Huurbescherming  

 


Huurbescherming woonruimte

Huurbescherming is een al omvattend woord voor wat wij al geschreven hebben over "Huurrecht Woonruimte". Hieronder wordt nog eens duidelijk voor wie huurbescherming toekokmt.

Wie komt in aanmerking voor huurbescherming?

Voor huurders...

Bent u huurder en zoekt u huurinformatie?

Het boek van mr. J. Breevoort bestellen? Dit Huurrecht boek is helder en duidelijk.

Huurbescherming geldt voor huurders van zowel zelfstandige woonruimte als onzelfstandige woonruimte (kamers). De regeling is niet van toepassing op bijvoorbeeld woonschepen, winkelwoningen, dienstwoningen, vakantie-en seizoenwoningen en verzorgingstehuizen.

Hierbij is bepalend datgene wat partijen in een huurcontract hebben vastgelegd ten aanzien van de bestemming van die woonruimte. Dit verschil uit zich vooral bij geschillen die de huurders van (on)zelfstandige woonruimte kunnen voorleggen aan de rechter en de huurders van de hierbovengenoemde (bijzondere) huurwoningen niet.

Voor bewoners van deze bijzondere woonruimte geldt het gewone huurrecht namelijk niet. Bij geschillen is het raadzaam om juridisch advies te vragen.

Huurbescherming bij opzegging

De verhuurder eist dat het huurcontract moet worden opgezegd. Als een huurder niet akkoord gaat met de huurcontract opzegging, dan mag de huurder er blijven wonen totdat de kantonrechter heeft besloten om het huurcontract te beëindigen. Of totdat de huurder toegestemd heeft in de beëindiging.

De huisvestigingsvergunning

Huurrecht woonruimte / 2007-2008 / druk 3

Huurrecht woonruimte / 2007-2008 / druk 3 Bestel nu bij Bol.com >

Sinds 1992 hebben gemeenten de bevoegdheid om in verordeningen (bestemmingsplannen) woonruimtes aan te wijzen, die bewoond dienen te worden.

Hier dient de zogenoemde huisvestigingsvergunning voor.

Veelal is alles geregeld door een woningcoöperatie.

Deze vergunning wordt verstrekt door de gemeente, maar per gemeente verschilt het. Kijk daarom altijd of uw huurwoning of woonruimte ook een huisvestigingsvergunning nodig heeft. U loopt anders het risico om de hele woonruimte te ontruimen.

WoningHuur-Bedrijfsruimte.nl - Specialisten in Huurrecht.

 

 

 

     
Niet gevonden waar u naar op zoek was zoek het Hier >
Google