Bedrijfsruimte Advies

 

 

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht, onroerend goed en voor ondernemers

 
  U bent hier > Home > Voorbeeld Franchise contract  

Voorbeeld franchisecontract

Profiteer van gratis voorbeeld franchiseovereenkomsten

Franchising is een samenwerking en contract met een zelfstandige distributeur van goederen en diensten. Voorbeelden van Franchisenemers zijn ondermeer; Albert Heijn, Expert, De Hypotheker, Multi-Vlaai et cetera. Franchising is al een heel oud begrip en het aantal franchises in Nederland stijgt nog steeds.

Wat is het? Twee zelfstandige partijen gaan samewerken en stellen een franchisecontract op. Hierin wordt de taakverdeling geregeld van beide partijen en het franchisecontract zorgt ervoor dat beide partijen tot hun recht komen. De franchisenemer zal veelal de operationele taken op zich nemen (verkoop, klandizie, administratie enzovoort...)

Wat is de taak van de franchisegever?

De taak van de franchisegever die in het franchisecontract beschreven staat is veelal de marketing. De franchisegever heeft een formule bedacht die de franchisenemer tegen een vergoeding, zoals beschreven in het franchisecontract, kan overnemen. De franchisenemer moet de handelsnaam en de samenstelling van het assortiment aanpassen aan die van de franchisegever.

Ook zal de service, de prijs en het interieur aangepast moeten worden aan de eisen van de franchisegever. Immers de franchisegever wil zijn unieke formule kenbaar maken aan het publiek. Als ondernemer is een franchise de unieke instap om ondernemend succesvol te worden. Dan is dit erg veelbelovend en gemakkelijk, want u hoeft immers niet voor u eigen marketing te zorgen

Voorbeeld Franchisecontract Dowloaden >

(26 artikelen, 14 pagina's en ruim 3000 woorden.)

 
 
     
Niet gevonden waar u naar op zoek was? Zoek het hier >
Google