Bedrijfsruimte Advies

 

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren

Woning Taxeren
  U bent hier > Home > Advies woning huren > Huurwoning Amsterdam  

 

Een huurwoning in Amsterdam?

Huurwoning in Amsterdam

Of u nu op zoek bent naar een huurwoning in de stad Amsterdam of buiten Amsterdam, u kunt het huuraanbod op internet vinden.

Het mooie van het internet is dat u de deur niet meer uit hoeft om uw favoriete huurwoning in Amsterdam te bekijken. Zo kunt u zich grondig voorbereiden voordat u met de makelaar contact opneemt om de huurwoning in Amsterdam te bezichtigen.

Wonen in Amsterdam

Er zijn regels om in Amsterdam in aanmerking te komen voor een woning. De belangrijkste is dat voor alle woningen met een huur tot € 526,89 een huisvestingsvergunning vanuit de gemeente nodig is, met uitzondering van woningen in Amsterdam Zuidoost. De verhuurder vraagt die voor u aan en ook op www.wonen.amsterdam.nl kunt u meer informatie vinden.

Een redelijke huurprijs in Amsterdam
De hoogte van de huur is afhankelijk van de kwaliteit van de woning en woonomgeving in Amsterdam. Voor een huurwoning met meer voorzieningen betaalt u een hogere huur dan voor een woning met minder voorzieningen.

Denkt u dat de huur van uw woning in Amsterdam te hoog is of bent u het niet eens met de jaarlijkse huurverhoging? Op de internetsite van VROM, www.vrom.nl, vindt u meer informatie over welke stappen u kunt ondernemen. Als u in verhouding tot uw inkomen te veel geld kwijt bent aan huur, kunt u huurtoeslag aanvragen.

Woningcorporaties en WoningNet
Wanneer u in Amsterdam op zoek gaat naar een (andere) huurwoning kunt u zich inschrijven bij WoningNet. WoningNet publiceert het actuele huizenaanbod van woningcorporaties in Amsterdam. De vrijgekomen woningen in de regio Amsterdam worden tweewekelijks gepubliceerd in WoningNet.nl magazine en op de internetsite www.woningnet.nl.

Particuliere huurwoningen in Amsterdam
U kunt niet alleen via WoningNet op zoek gaan naar een woning, maar ook via particuliere verhuurders. Ongeveer een derde van de huurwoningen in Amsterdam is in het bezit van particuliere verhuurders. Zij mogen zelf bepalen aan wie zij willen verhuren; u moet als huurder wel voldoen aan de voorwaarden van de huisvestingsverordening.

Wonen op kamers in Amsterdam
Vaak duurt het jaren voordat u aan de beurt bent voor een woning. Het kan een oplossing zijn om een nietzelfstandige woonruimte te huren.

Er zijn verschillende manieren om te zoeken: via familie, vrienden en kennissen, reageren op advertenties in de kranten of inschrijven bij een kamerbemiddelingsbureau. Ga altijd na of de verhuurder optreedt namens de eigenaar, de makelaarbeheerder of de woningcorporatie.

Ondanks de aanhoudende problematiek bij het vinden van betaalbare woonruimte, worden er op Kamernet.nl maandelijks duizenden kamers aangeboden. Kamernet.nl is mede populair omdat de website zeer transparant en eenvoudig werkt: inschrijven is gratis >

Bron: wonen.amsterdam.nl

 

 

 

 

 

 

 

     
Niet gevonden waar u naar op zoek was? Zoek het hier >
Google