Bedrijfsruimte Advies

 

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren

Bedrijfsruimte Advies
  U bent hier > Home > Efpacht > Leegstand door erfpacht  

Leegstand door erfpacht

Het eiland Terschelling heeft veel grond in erfpacht. Vakantiehuisjes worden verkocht aan mensen die ze niet meer verhuren. Daardoor dreigen er minder toeristen op het eiland te komen en wordt de unieke natuur minder toegankelijk voor de liefhebbers.

Tenminste dat zegt de plaatselijke Staatsbosbeheer en de Vereniging van Terschellinger Erfpachters. Staatsbosbeheer mag in opdracht van het ministerie de hoogte van het erfpachttarief bepalen ten opzichte van de marktconforme vraag.

Toerisme is belangrijk voor het eiland. De erfpacht betalingen (canon) komen terecht in de Nederlandse schatkist.

Staatsbosbeheer is van plan de erfpachttarieven te verhogen. De Vereniging van Terschellinger Erfpachters (VTE) is het er niet mee eens dat het Staatsbosbeheer de tarieven van de erfpacht flink verhoogt. Ze menen dat Staatsbosbeheer de vrijheid en de plicht heeft om de erfpacht veel gematigder te verhogen. Als vermogende mensen vakantiewoningen opkopen en ze vervolgens niet meer verhuren aan toeristen tast het de locale economie aan. Een groot deel van het jaar staan vakantiewoningen dan leeg.

Eigenaren van vakantiewoningen worden door de verhoging van de erfpacht gedwongen hun huurtarief te verhogen. Hierdoor zullen er minder toeristen gaan komen. Als het huurtarief op hetzelfde hoge niveau blijft dan kunnen de eigenaren de erfpacht niet meer opbrengen.

> LAATSTE ARTIKELEN:

 

 

Erfpacht....

Er is veel over te vinden en er is veel over gezegd.

Oordeel zelf en bestel een boek over erfpacht

Juridische Boeken bestellen >

 

 

   

Niet gevonden waar u naar op zoek was? Zoek het hier >

Google
 

Juridisch.opzijnbest.nl