Bedrijfsruimte Advies

 

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren

Bedrijfsruimte Advies
  U bent hier > Home > Kamer huren wordt uitgemolken  

 

Kamers worden te duur gehuurd

Bij 86 procent van de kamer gevallen wordt er teveel gevraagd

Dit blijkt uit een onderzoek naar de kamermarkt in Utrecht door sociaal huisvester SSH. De huurprijzen voor kamers zijn de afgelopen jaren sterk gestegen. In 2004 was 72 procent van alle particuliere kamer nog te duur terwijl dat in 2008 neerkomt op 86 procent.

Ons inziens is dit erg opvallend, want via Kamernet.nl en Kamer.nl zijn de huurprijzen op het goede niveau. Hier kunt u gratis lid worden. Verhuurders kunnen bij Easykamer.nl gratis een advertentie plaatsten.

Bijvoorbeeld in Utrecht worden kamers door particulieren via websites te huur aangeboden voor veel te hoge huurprijzen. De kamers worden aangeboden van gemiddeld 113,83 € meer dan de wettelijke toegestane huurprijs.

De huurcommissie bepaald de wettelijk toegestane huurprijs en die is mede afhankelijk van de oppervlakte en de voorzieningen. Ondanks dat het steeds beter wordt met het aantal beschikbare kamers is er nog steeds een tekort aan kamers. Daardoor kunnen particuliere verhuurders zich veel veroorloven. De meest gewilde kamers zijn die voor studenten. Op Kamertje.nl zijn er bijna standaard 2000 Studentenkamers Vrij.

De gemeente Utrecht heeft het initiatief genomen om voorlichting te geven aan huurders over de huurprijzenwetgeving en steekt daarom geld in een centraal informatiepunt. Dit zullen ze met name doen onder de studenten die van plan zijn een kamer te huren. Tevens willen ze begeleiding geven aan studenten die naar de huurcommissie willen stappen.

> RELEVANTE ARTIKELEN:

 

 

 

 

 

 

 

 

     
Niet gevonden waar u naar op zoek was zoek het Hier >
Google