Bestel dit boek

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

 

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren
Bestel dit boek
  U bent hier > Home > Notarisakten worden goedkoper > Dit Boek Bestellen

 

Notarisakten worden goedkoper

Is de notaris bezig met een prijzenslag?

Mocht u een woning willen kopen, dan bent u tegenwoordig minder geld kwijt bij de notaris dan voorheen voor een hypotheek- en een leveringsakte.

Met name bij duurdere woningen zijn de tarieven voor een hypotheekakte en leveringsakte gedaald. Het tarief voor een hypotheekakte is op zich stabiel gebleven. Daarentegen zijn testamenten en verklaringen van erfrecht duurder geworden.

Meer informatie?

De notaristarieven zijn in 1999 vrijgegeven en van af toen is deze trend begonnen, zo blijkt uit de Trendrapportage notariaat 2006 van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC). Iedere notaris heeft zo zijn eigen tarieven voor een akte. In sommige delen van ons land heeft dit geleid tot heuze prijzenslagen. Dit geldt met name voor de hypotheek- en leveringsakten.

Hoe duur is een hypotheekakte en leveringsakte?

Voor het passeren van een leverings- en een hypotheekakte voor koopsom van € 200.000 rekent de notaris, € 650,-* inclusief BTW. Voor een testament wordt een tarief van ongeveer € 125,-* inclusief BTW bij de notaris gehanteerd. * Deze prijzen zijn indicatief. U kunt hier geen rechten aan ontlenen.

Is de kwaliteit van een hypotheekakte dan nog goed?

Gelukkig is er bij het vrijgeven van de notaristarieven, met onder andere de hypotheekakte, geen kwaliteitsverlies ontstaan. Dit bleek uit een onderzoek van de commissie Hammerstein. 'Prijsvechters' bleken niet meer fouten te maken dan andere notarissen.

> RELEVANTE ARTIKELEN:

 

 

 

 

 

 

 

 

     
Niet gevonden waar u naar op zoek was zoek het Hier >
Google