Bedrijfsruimte Advies

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

 

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren
 
  U bent hier > Home > Huurder vergoeding bij renovatie?  

Vergoeding bij renovatie?

Vergoeding voor alle huurders bij renovatie

Huurrecht...

Er is veel over te vinden en er is veel over gezegd.

Oordeel zelf over Huurrecht

> Juridische Boeken bestellen

 

Alle huurders van zelfstandige woningen krijgen bij renovatie een minimumvergoeding voor verhuis- en herinrichtingskosten. De regeling geldt al voor de sociale huursector.

Bewoners die moeten verhuizen vanwege renovatie of sloop, krijgen van hun verhuurder een tegemoetkoming in de verhuis- en herinrichtingskosten van minimaal 5.135,88 euro. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd.

De regeling geldt zowel voor gedwongen tijdelijke verhuizing waarbij de huurovereenkomst wordt voortgezet, als voor gedwongen definitieve verhuizing waarbij de huurovereenkomst wordt beëindigd.

De regeling voor de verhuiskostenvergoeding wordt van het Besluit beheer sociale huursector (BBSH) overgebracht naar het Burgerlijk Wetboek.

Deze regeling kwam in maart 2008 boven tafel toen de ministerraad een voorstel indiende om deze regeling in het Burgelijk Wetboek over te brengen. De aanpassing komt tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer om de verhuiskostenvergoeding voor alle huurders te regelen. Kijk voor meer kabinetsbesluiten op regering.nl

> RELEVANTE ARTIKELEN:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Niet gevonden waar u naar op zoek was? Zoek het hier >

Google
 
 

renovatie huurwoningen, renovatie woning, renovatie woningen, vergoeding renovatie huurrecht bedrijfsruimte, Huurrecht woonruimte