Huren

 

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren

Bedrijfsruimte Advies
  U bent hier > Home > Algemene huurregels > Huur beëindigen  

Huurcontract opzeggen?

Einde huurcontract door Wanprestatie

Het huurcontract beëindigen door wanprestatie. Het gaan hier om een algemeen huurcontract en niet om een huurcontract voor woonruimte of bedrijfsruimte. Deze worden tot in detail uitgelegd bij Huurrecht Woonruimte en Huurrecht Bedrijfsruimte.

Als de huurder of verhuurder tekortschiet in de nakoming van de verplichtingen, dan kan het huurcontract worden ontbonden.

Bij woonruimte en bedrijfsruimte is ontbinding wegens wanprestatie anders. Hier moet de huurcontract ontbinding altijd op vordering van de verhuurder, huurder of kantonrechter gebeuren. De rechter kan de partijen nog een 1 maand geven om het geschil op te lossen.

Huurcontract Beëindigd door Rechtswege

Een huurcontract verbreekt normaliter als het object geheel is vergaan. Als het object gedeeltelijk is vergaan, dan kunt u een vermindering van de huurprijs vorderen of de overeenkomst ontbinden. De huurder mag in deze gevallen geen schadevergoeding vorderen.

Een Huurcontract wordt verbroken door Tijdsverloop

Een huurovereenkomst zal normaliter tegen een bepaalde tijd aangegaan worden. Het huurcontract zal dan ook eindigen na afloop van dit termijn. Dit heet tijdsverloop. Huur van woonruimte en bedrijfsruimte wijkt hier van af. Als het tijdsverloop voorbij is, dan houdt dit werkelijk op als het is opgezegd. De huurovereenkomst voor bepaalde tijd (monderling of schriftelijk) moet worden opgezegd voor de betaling van de huurprijs geldende dag. Echter dit moet wel nadat uw officiele datum van afloop verstreken is.

Ontbinding Huurcontract door Wederzijds goedvinden

Wederzijds goedvinden mag volgens de wet alleen toegepast worden bij de huur van woonruimte. De huurder en verhuurder gaan in het geval van wederzijds goedvinden, allebei akkoord met het eindigen van de huurovereenkomst.

Huurcontract beëindigen door Opzegging

Een Opzegging is het eenzijdig eindigen van de overeenkomst tegen de wil van de andere partij. Mondelinge overeenkomsten moeten altijd worden opgezegd. Dit moet altijd met een termijn opgezegd worden. Het termijn voldoet, zoals men aldaar gewend is en is afhankelijk van de onderlinge situatie. De overeenkomst eindigt dus niet op het moment van zeggen, maar na een afgsproken termijn.

Zonder opzeggen van huurcontract gaat de huur gewoon door

Als het gehuurde stilzwijgend een dag of eventueel langer wordt gehuurd dan de schriftelijk overeengekomen tijdsloop, dan ontstaat daardoor een nieuwe huur. De huurovereenkomst wordt dan omgezet in een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd, totdat het gehuurde wordt terug gebracht. De extra huur moet dan worden verrekend.

 

 

 

 

 

 

     
Niet gevonden waar u naar op zoek was zoek het Hier >
Google