Huren

 

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren

Bedrijfsruimte Advies
  U bent hier > Home > Algemene huurregels > Koop breekt geen huur  Koop breekt geen huur

Nog steeds dezelfde rechten en plichten?

Een huurcontract is niet alleen een verbintenis tussen de huurder en verhuurder, maar ook voor degene die (ver)huurcontract overneemt.

Het is namelijk in de wet geregeld dat de rechten en plichten uit een huurcontract bij een eigendomsoverdracht (het gehuurde object wordt verkocht) mee overgaan op de nieuwe eigenaar.

Koop breekt geen huur. Bijvoorbeeld: een woning wordt verkocht die al enige tijd een kamer ter beschikking heeft gesteld aan een huurder. De rechten en plichten op het gebied van verhuur gaan over op de volgende eigenaar, dus het huurcontract blijft bestaan.

Nog een voorbeeld: Als uw huurbaas of verhuurbedrijf in de buurt wordt overgenomen door een ander bedrijf, dan vindt er een eigendomsoverdracht plaats tussen uw oude verhuurder en het andere bedrijf. Alle afspraken uit uw huurcontract blijven hetzelfde.

Koop breekt in sommige situaties wel de huur!

Sommige verhuurders kunnen de bepaling "koop breekt geen huur" uitsluiten uit de huurovereenkomst. Dit wil zeggen dat ze het contractueel zo bedingen, dat koop inderdaad huur breekt. Echter dit kan niet bij huurcontracten voor woonruimte en bedrijfsruimte.

WoningHuur-Bedrijfsruimte.nl - Specialisten in Huurrechten

 

 

     
Niet gevonden waar u naar op zoek was zoek het Hier >
Google