Huren

 

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren

Bedrijfsruimte Advies
  U bent hier > Home > Algemene huurregels > Verplichtingen verhuurder  


 


Plichten van de Verhuurder?

De verhuurder heeft verplichtingen

De Belangrijkste verplichtingen van de verhuurder zijn:

  • Het ter beschikking stellen van de verhuurde zaak
  • De reparaties uitvoeren die niet dagelijks voorkomen. Bijvoorbeeld groot onderhoud
  • Het verschaffen van rust zodat de huurder kan genieten van het gehuurde

De verplichting om het ter beschikking te stellen

De verhuurder draagt een eigendom niet over, maar moet wel het verhuurde ter beschikking stellen aan de huurder. Dit moet de verhuurder doen tot de afgesproken periode voorbij is. Een voorbeeld is: De verhuurder stelt een vakantiehuis beschikbaar. Met de huurder is er afgesproken dat de huurtijd 3 weken is.

Plichten verhuurder

Het verhuurde moet in een goede staat zijn. In alle opzichten mogen er geen belangrijke gebreken zijn. De verhuurder moet zorg dragen voor grote reparaties, die te maken hebben met onderhoud. De huurder moet ook zelf reparaties uitvoeren als het gaat om woonruimte.

Hier gaat het dan voornamelijk om kleine reparaties die niet als structureel gebrek aangemerkt kunnen worden.Een voorbeeld uit het onderhoud wat een verhuurder moet doen: Problemen met de riolering of problemen met de motor van uw gehuurde auto.

Een voorbeeld uit het kleine onderhoud wat een huurder zelf moet doen: kleine reparaties aan het huis of andere gehuurde objecten.

Genieten van de Huur

De huurder moet kunnen genieten van het gehuurde. De verhuurder moet instaan voor de gebreken en moet er voor zorg dragen dat het verhuurde niet door anderen wordt opgeëist. De huurder moet in alle rust kunnen genieten van wat hij gehuurd heeft.

Dit wil niet zeggen dat de verhuurder voor alles zorg moet dragen. De huurder kan bijvoorbeeld de verhuurder niet aanspreken als de rust verstoort wordt door derden. Geluidsoverlast bij uw gehuurde woonruimte is zo'n voorbeeld.

Antie-overlast Bepaling?

Het genot moet dus gewaarborgd worden. In bepaalde gevallen kan de verhuurder iets doen aan overlast veroorzaakt door derden. Bijvoorbeeld overlast door de buren. Meestal komt er in een huurcontract een anti-overlastbepaling te staan. Deze beschrijft op welke gronden de lastige buren aangepakt kunnen worden. De buren moeten dan wel bij dezelfde verhuurder huren als de uwe.

Overlast kan bijvoorbeeld zijn: Buren die aan drugshandel doen, Honden die constant blaffen en buren die een reparatiedienst zijn begonnen en teveel lawaai maken.

De verhuurder kan er voor zorgen, dat uw buren de woning moeten ontruimen. Ons advies is, dat u eerst beter zelf contact kunt zoeken met uw buren en praat erover. Misschien hadden de buren niet door dat uw er last van ontving.

WoningHuur-Bedrijfsruimte.nl - Specialisten in Huurrechten.

 

 

     
Niet gevonden waar u naar op zoek was zoek het Hier >
Google