Koopcontract

 

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht, onroerend goed en voor ondernemers

Bedrijfsruimte Advies
  U bent hier > Home > Onroerend goed advies > Betaling makelaar  

 

Moet u de makelaar betalen?

Welke rechtsverhouding heeft u met de makelaar?

Een makelaar is een tussenpersoon die bemiddelt bij het tot stand brengen en het sluiten van een koopcontract. De makelaar werkt in opdracht en vertegenwoordigt een verkoper of koper.

Dit wordt ook wel eigenlijke vertegenwoordiging genoemd. De gevolgen die uit deze rechtshandelingen voortkomen zijn onder verantwoording van de opdrachtgever. De makelaar brengt twee partijen bij elkaar voor de koop of verkoop van een onroerend Goed.

Betaling makelaar

Een makelaar werkt in opdracht tegen loon. De makelaar bemiddeld ten behoeve van het kopen of verkopen van onroerend goed. Dit staat in Art. 7:425 BW. Zo wordt ondermeer duidelijk dat de makelaar recht heeft op betaling nadat de koop of verkoop overeen is gekomen.

De betaling aan de makelaar hoeft niet als het de makelaar niet is gelukt om een koopcontract tot stand te brengen, tenzij de koper of verkoper zelf schuldig zijn aan het niet tot stand komen van een koopovereenkomst. Dit staat ondermeer in Art. 7:426 BW

Overzicht van onze onroerend goed adviezen >

 

 

Uw Woning verkopen? Vergroot uw verkoopkansen! Makelaarsland: Een NVM makelaar voor € 995,-

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten.

Makelaarsland.nl ontvangt meer dan 150.000 bezoekers per maand, dus voldoende kopers.

Uw enthousiasme en kennis van uw woning in combinatie met hun expertise leidt tot het beste resultaat. Geef hier de verkoopopdracht >  

     
Niet gevonden waar u naar op zoek was zoek het Hier >
Google