Koopcontract

 

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht, onroerend goed en voor ondernemers

Bedrijfsruimte Advies
  U bent hier > Home > Onroerend goed advies > Wanneer koop gesloten  

 

 

Alles weten over het koopcontract?

Wanneer is de koop nou gesloten?

Uw Woning verkopen? Vergroot uw verkoopkansen! Makelaarsland: Een NVM makelaar voor € 995,-

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten.

Makelaarsland.nl ontvangt meer dan 150.000 bezoekers per maand, dus voldoende kopers.

Uw enthousiasme en kennis van uw woning in combinatie met hun expertise leidt tot het beste resultaat. Geef hier de verkoopopdracht >  

De koper en verkoper laten een koopcontract opmaken. Dit is een schriftelijke overeenkomst Art. 7:2 lid 1 BW.

Het koopcontract moet uitgereikt worden aan de koper en verkoper.

Na ondertekening door beide partijen wordt het koopcontract ingeschreven in de openbare registers.

Eerst moet de leveringsakte gepasseerd worden, want dat is de daadwerkelijke eigendomsoverdracht van het gekochte.Dit mag alleen als het is opgesteld en mede ondertekend door een in Nederland gevestigde notaris Art. 7:3 lid 2 BW.

De koper heeft na de ondertekening maximaal 3 dagen de tijd om zonder gevolgen af te zien van het koopcontract Art. 7:2 lid 2 BW. Na deze tijd is de koop definitief gesloten.

Wat staat er allemaal in het koopcontract?

In het koopcontract komt onder meer te staan; een beschrijving van het gekochte, de gegevens van de koper en de verkoper, de overeengekomen prijs en de leverdatum (eigendomsoverdracht). Ook vrijwaring, eventuele verborgen gebreken of eventuele schade die kan ontstaan tijdens de verkoop procedure. Ook worden er vaak ontbindende voorwaarden en termijnen in het koopcontract geplaatst.

Het koopcontract laten tekenen bij een notaris

Voor de levering van het Onroerend Goed dient u een leveringsakte bij de notaris op te maken. Deze akte wordt ingeschreven in het openbare register. Art. 3:89 BW. De leveringsakte moet nauwkeurig de titel van de overdracht vermelden. Bijkomstige bedingen die niet de overdracht betreffen, kunnen worden weggelaten Art. 3:89 lid 2 BW.

Alles wordt uitgelegd door de notaris om misverstanden te voorkomen. TIP: u moet altijd controleren of uw persoonsgegevens kloppen en het aantal bladzijden met de nummering. Ook een notaris kan jammer genoeg fouten maken en dat kan u raar komen te staan.

Vaak wordt de leveringsakte en de eventuele hypotheekakte op de zelfde dag bij de notaris getekend om zekerheid te geven aan de verkoper voor de betaling van het onroerend goed.

Wat zit er allemaal in de koopprijs?

Volgens De Wet hoort alles wat vast zit aan het onroerend goed en dus niet zonder ernstige beschadiging weggehaald kan worden, als een vast onderdeel gezien. Ook de onderdelen die belangrijk worden geacht en cruciaal zijn voor enige leefbaarheid zijn bestanddelen. Zoals een cv-ketel of gaskachel. Art.3:4 BW

Voorbeeld: Normaal gesproken zit een buitenlamp niet bij de prijs in. Dit betekent dat de verkoper de lamp mee kan nemen, want het is immers nog zijn eigendom. Als de buitenlamp een onderdeel van het huis vormt, bijvoorbeeld door het huis een karakterastieke sfeer te geven, dan kan de buitenlamp als bestanddeel van het huis worden gezien. De buitenlamp zit dan bij de overeengekomen prijs in.

Voorbeeld: Vloerbedekking hoort bij de inboedel van een huis en is geen bestandsdeel Art. 3:5 BW. De verkoper hoort dan ook de vloerbedekking mee te nemen. Wij raden u aan om te overleggen met de verkoper over bepaalde dingen wat wel en niet mag blijven. Alle bestanddelen worden ook beschreven in de koopovereenkomst, deze bestanddelen kun u dan overleggen met de verkoper. 

Overzicht van onze onroerend goed adviezen >

 

 

 

 

 

 

 

 

     
Niet gevonden waar u naar op zoek was zoek het Hier >
Google