Koopcontract

 

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht, onroerend goed en voor ondernemers

Bedrijfsruimte Advies
  U bent hier > Home > Onroerend goed advies > Onder voorbehoud  


U koopt onder voorbehoud?

Wat is onder voorbehoud van financiering?

Als u een Onroerend Goed koopt, dan kunt u dit doen onder voorbehoud van de financiering Art. 7: 26 lid 4, Art. 7:27 en Art. 7:45 BW. Dit houdt in dat er binnen de opgestelde termijn, een financiering geregeld wordt. Dit is een ontbindende voorwaarde die u in de koopovereenkomst kunt zetten.

De gebruikelijke termijn van dit voorbehoud is 3 a 4 weken na het sluiten van de koop. Lukt het niet om een financiering rond te krijgen binnen deze tijd, dan kunt u beroep doen op dit voorbehoud. Als het termijn verstreken is en u wilt het contract ontbinden, dan kan de verkoper een boete van u eisen (10% van de aankoopsom).

Een bouwtechnische keuring

Een ander voorbehoud is een bouwtechnisch voorbehoud. Het onroerend goed krijgt dan eerst een bouwtechnische keuring. Het gaat hierbij om gebreken aan de fundering, gevels, vloeren en daken, die niet bij de bezichtiging naar voren kwamen.

Voor het bouwtechnische voorbehoud moet u een bedrag in dit voorbehoud laten opnemen van bijvoorbeeld € 4.000,-. Als uit het rapport blijkt dat het noodzakelijke herstel boven dit bedrag uit komt, dan heeft u een geldige reden om de koop van de woning te ontbinden.

 

Uw Woning verkopen? Vergroot uw verkoopkansen! Makelaarsland: Een NVM makelaar voor € 995,-

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten.

Makelaarsland.nl ontvangt meer dan 150.000 bezoekers per maand, dus voldoende kopers.

Uw enthousiasme en kennis van uw woning in combinatie met hun expertise leidt tot het beste resultaat. Geef hier de verkoopopdracht >  

 

     
Niet gevonden waar u naar op zoek was zoek het Hier >
Google