Koopcontract

 

Woninghuur-Bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht, onroerend goed en voor ondernemers

Bedrijfsruimte Advies
  U bent hier > Home > Onroerend goed advies > Verkoper is nalatig  

 

Conform het koopcontract?

Nalatig defect verhalen op de verkoper?

Uw Woning verkopen? Vergroot uw verkoopkansen! Makelaarsland: Een NVM makelaar voor € 995,-

Bespaar duizenden euro's aan makelaarskosten.

Makelaarsland.nl ontvangt meer dan 150.000 bezoekers per maand, dus voldoende kopers.

Uw enthousiasme en kennis van uw woning in combinatie met hun expertise leidt tot het beste resultaat. Geef hier de verkoopopdracht >  

Een verplichting van de verkoper is, dat hij het onroerend goed levert volgens de schriftelijke overeenkomst Art. 7:9 BW.

Het moet conform zijn aan de mededelingen die de verkoper heeft gedaan. Ook moet het voldoen aan de verwachtingen van het vastgoed.

Bijvoorbeeld als u een woning koopt met een diepvries, dan mag verwacht worden dat de diepvries het doet. De overeengekomen inboedel dat in de woning achterblijft, is inclusief de overeengekomen koopprijs.

De verkoper heeft een mededelingsplicht tegenover de koper Art. 7:15 BW, om de gebreken of rechten van het goed te melden.

In het voorbeeld van de diepvries moet de koper de gelegenheid hebben gehad om de diepvries te inspecteren. Als de diepvries nog werkte voordat de koopovereenkomst gesloten was, dan is er de mogelijkheid om bij de verkoper reparatie te vorderen.

Op grond van Art. 7:21 lid 1 sub b. Lid 2 zijn deze kosten nooit voor de koper. Als het niet lukt om het te repareren moet de verkoper de inboedel op grond van Art. 7:21 lid 1 sub c vervangen.

Eventueel bij non-conformiteit is het mogelijk om een schadevergoeding te eisen (of verlaging van de koopprijs). Art. 7:22 lid 1 sub b BW en Art. 7:24 BW.

 

 

     
Niet gevonden waar u naar op zoek was zoek het Hier >
Google