Huurrecht Bedrijfsruimte

 

Woninghuur-bedrijfsruimte.nl

Informatie over huurrecht en onroerend goed voor ondernemers en particulieren

Bedrijfsruimte Advies
Bestel dit Huurrecht boek > U bent hier > Home > Huurrecht Bedrijfsruimte > Beroepsprocedure  


Beroepsprocedure bedrijfsruimte

De procedure starten

Als (ver)huurder wilt u natuurlijk weten wat uw rechten en plichten zijn en hoe u deze kunt toepassen.

Als u een beroepsprocedure start, dan moet u alle huurrecht handelingen begrijpen. Wij raden u aan om een boek over Huurrecht voor bedrijfsruimte te bestellen.

> RELEVANTE ARTIKELEN:

 • BeĆ«indiging overige bedrijfsruimte
 • Huurontbinding wegens wanprestatie
 • Huurder moet kantoorruimte verlaten
 • De ontruiming uitstellen

  Als u een bedrijfsruimte huurt die als art. 7: 230A wordt gekwalificeerd, dan moet u de wettelijke regeling hanteren zoals die in dit artikel is omschreven. Volgens art. 7: 230A lid 1 kunt u namelijk na het einde van het huurcontract de kantonrechter verzoeken het termijn van ontruimen te verlengen. U moet dit binnen twee maanden doen nadat de verhuurder u schriftelijk ontruiming is aangezegd.

  Lid 3 van hetzelfde artikel stelt, dat de verhuurder niet kan verlangen dat er wordt ontruimt voordat er door de rechter is beslist. Op grond van Art. 7:230A lid 4 wordt het verzoek tot verlenging door de rechter toegewezen, als de huurdersbelangen bij de ontruiming ernstiger worden geschaad dan de belangen van de verhuurder.

  Als u uw bedrijf moet ontruimen

  Een bedrijf dat onwillig moet gaan verhuizen wordt altijd geschaad. Een bedrijf moet in dat geval een andere vestiging zoeken. Het bedrijf kan hierdoor klanten verliezen.

  Op eigen verzoek bij de rechter kan de ontruimingstermijn maximaal verlengd worden tot drie jaar. Dit verzoek tot verlenging moet minimaal een maand voor het verstrijken van de termijn worden ingediend bij de rechter. Dit is de zogenaamde ontruimingsbescherming.

  Als de huurder en de verhuurder het niet eens zijn over de huurprijs, dan mag de rechter op grond van art. 7: 230A lid 6 de som van het huurpeil bepalen tot een redelijk bedrag. Dit zijn de huurprijs kosten tijdens de ontruimingsverlengingen. Verder blijven de bepalingen uit het oude huurcontract tussen de huurder en de verhuurder van belang.

   


       
  Niet gevonden waar u naar op zoek was? Zoek het hier >
  Google